M

Caprese reinterpretat

AICI v-am povestit despre soiurile de roşii româneşti cu gustul lor inconfundabil, dar şi cum le putem identifica dintre toate produsele de pe piaţă. Dacă le-aţi găsit, vă propun o reţetă care le pune în valoare: Caprese reinterpretat.

Pentru 4 porții:

  • Roșii tăiate cuburi mari 500g
  • Rucola 120g
  • Mozarella boconcini 4 buc
  • Ulei de măsline extra-virgin 60 ml
  • Busuioc proaspăt 30g
  • Sare de mare 12g
  • Tabasco Mild Jalapeño 12 ml

Mozarella se taie cuburi mari, la fel ca roşiile. Se amestecă într-un blender sau robot de bucătărie uleiul de măsline cu busuiocul și tabasco, până devine o emulsie. Într-un bol se amestecă rucola, roșiile și mozarella, împreună cu emulsia de busuioc. Se porționează în 4 boluri și se poate decora cu roșii cherry și busuioc proaspăt.

Poftă bună!

Acesta este articolul cu numarul 8 si contine 128 de cuvinte