M

Supă cremă de dovleac cu TABASCO ®sauce Chipotle și morcov mov

  • Dovleac, curăţat, tăiat cuburi - 1kg
  • Ceapă albă, curăţată, tăiată julienne - 200g
  • Morcov, curăţat, tăiat rondele - 300g
  • Ţelină, curăţată, tăiată cuburi - 80g
  • Ulei de măsline extravirgin - 70ml
  • Unt 82% - 100g
  • Smântână de gătit - 1l
  • TABASCO ®sauce Chipotle - 10ml
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat

Se căleşte ceapa în ulei de măsline extravirgin şi jumătate din cantitatea de unt. Se adaugă morcovul, ţelina şi dovleacul. După, se călesc împreună la foc domol timp de 5 minute. Se adaugă apă să acopere legumele. Se lasă să fiarbă până când toate legumele sunt moi şi apa a scăzut mai mult de jumătate. Se scurg legumele, păstrând zeama. Se pun într-un blender sau robot de bucătărie, se pasează împreună cu zeama, restul de unt şi smântana lichidă. Se poate face în mai multe etape. Supa rezultată se mai pune pe foc mic să se mai reducă până la consistenţa dorită, adăugându-se sare, piper şi TABASCO ®sauce.

Acesta este articolul cu numarul 10 si contine 159 de cuvinte , si are 0 comments pana acum.

Comments

Leave a Comment